TFM cabines


Over het werkingsprincipe van de TFM (Thermo Fysische Methode)-warmte/afslankcabine is het enorme succes al vanaf 1975 internationaal bekend. De methode bestaat uit doelgerichte bewegingstherapie in een comfortabele, doorzichtige cabine die tot ongeveer 37ºC. wordt verwarmd. Hierdoor hou je een aangenaam, ontspannen gevoel. De  bewegingen worden liggend uitgevoerd zodat de rug en gewrichten worden ontlast. De warmte stimuleert het bewegen en voorkomt tegelijkertijd spierpijn. Doordat men gebruik maakt van de, aan de hand- en voetlussen verbonden weerstanden, beweeg je intensief en slank je effectief af op de gewenste plaatsen.

Na uitvoering van de bewegingssessie gaat de calorieverbranding nog een tijd door. Dit is het zogenaamde  “after burn “ effect, de periode van verhoogde stofwisseling in rust.


Het hoofd houdt men je koel omdat dit buiten de cabine ligt, wat zeer belangrijk is bij de methode. Door de combinatie van warmte en spieractiviteit vindt er een actievere aanmaak van glucose uit glycogeen plaats, want er is immers meer “brandstof” nodig voor dit verhoogde energieverbruik. Wanneer de snelste energieleverancier, glucose, niet meer voldoende  voorhanden is, dan worden de vetten omgezet en voor dit doel gebruikt.


Revalidatie


TMF is zowel geschikt voor afslanking als voor spierversterking en revalidatie. Denk maar aan pre- en postnatale versterking, fibromyalgie, conditieopbouw na chemo- of radiotherapie, versterking van specifieke lichaamsdelen zoals rug, nek, bekken,...


Oefeningen


Wij stellen voor jou een een gepersonaliseerd programma samen gebaseerd op jouw figuur- en gezondheidsanalyse. Iedereen beschikt in de cabine over een tablet waarop wij voor u de juiste oefeningen selecteren. Door middel van foto’s en filmpjes ziet u duidelijk hoe de oefeningen moeten uitgevoerd worden. Ons team staat echter ook steeds ter beschikking en kijkt mee of je de oefeningen correct uitvoert.


Resultaat

Het resultaat van een afslankprogramma is beduidend centimeterverlies, een strakker figuur en duidelijke afname van cellulitis. Bij een revalidatieprogramma versterken we de probleemzones zoals bepaald bij de analyse (of zoals geadviseerd door uw arts) en beogen we algemene spier- en conditieopbouw.